maanantai 13. heinäkuuta 2015

kala-bagelit

Heti kun bongasin arnoldsill bagelit, olen ollut koukussa. Tuna bagel on suosikkini ja ehdottomasti unikko-sipuli leivällä. Siitä saakka olen vain suostunut maksamaan melko suolaisen hinnan herkustani, vaikka mielessä kävikin kuinka helppoa se olisi toteuttaa itsekin.

Olen aiemmin tehnyt parisen kertaa juurikin tuota tuna bagelin kopiota kotosalla. Ensin kokeilin paahtaa leivän pannulla, mutta siitä tuli melko rasvainen ja paikoittain palanut. Sitten hoksattiin käyttää leivänpaahdinta ja se on ehkä loistokkain keksintö ikinä. Leivästä tulee ihana rapea ilman rasvaisuutta.
Edellisessä postauksessa tehtiin kala salaattia ja samalla kun tuota kalaa paistaa, niin tuleehan sitä laitettua oikein kunnolla. Siitä jääneet rippeet ollaan syöty leivän päällä ja sitten tehtiin nää loistavat KALA-BAGELIT.

Näihin tuli aika yksinkertaisia täytteitä ja oli muuten hyvää ja maksoi varmaa murto-osan siitä mitä arnoldsilla. Noissa tonnikala bageleissa olen käyttänyt tuorejuustoa, mutta nytkun sitä ei ollut niin sovellettuna toinen puolisko keksi laittaa turkkilaista jogurttia. Sitä meiltä löytyy kyllä aina kaapista ja se sopii myös hyvin tortilloihin. Lisäksi tietysti kalaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoa, mozzarellaa ja mausteita+ kavlin pippuri majoneesia ( ihan vähän tietysti ). Tais tulla vähän liioteltuakin ton täytteiden laiton kanssa, mutta kun kaapissa oli niin montaa lajia jotka piti tulla käytetyksi, ettei mee vanhaksi.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti